VERA SMETS

Oprichter FINANCE IS FUN

FINANCE IS FUN! WAT KAN EEN STARTER LEREN VAN TOMORROWLAND EN TESLA?

WORKSHOP BESCHRIJVING

Financiën worden in het bedrijfsleven steeds belangrijker. Projecten krijgen pas groen licht als de economische haalbaarheid getest is. Verschillende budgetrondes kunnen je heel wat kopzorgen bezorgen. En dan sta je daar… partners of collega’s overdonderen je met onbegrijpelijk jargon. Rapporten lijken te zijn opgesteld in vloeiend Chinees. Hoe ga je hier als niet-financieel professional mee om?

Vera Smets verklaart de financiële basisbegrippen aan de hand van een leuke case: samen met de deelnemers start ze een café.
Daarna is het tijd voor echte cases. We bekijken de balansen van Tesla en Tomorrowland, spannende documenten vol learnings voor ondernemers!

BIOGRAFIE

Vera is master in de Toegepaste Economische Wetenschappen en werkte een tijdje voor IBM en KBC. Maar al gauw voelde ze de drang om haar eigen ding te doen.

Begin 1995 stichtte ze de bvba Fincover. Fincover staat voor Financiële Consulting Vera. Haar missie van toen is nooit veranderd: Fincover wil de brug vormen tussen de financiëlen en de niet-financiëlen in het bedrijfsleven. Vera’s stoere motto is ‘Finance is fun!’.

De missie is nooit veranderd, de vorm wel. In de beginjaren lag het accent vooral op class room-trainingen. Nu mengt Vera verschillende leervormen. In vaktermen spreken we over blended learning: e learning, webinars, class room… samen met de klant wordt bekeken wat de beste aanpak is.

Haar klanten zijn vooral grotere bedrijven zoals Telenet, BASF, Umicore, Barco, Tiense Suiker, Proximus,… Vanaf het begin was het Vera’s bewuste strategie om klein te blijven en tegelijkertijd een mooie rendabiliteit te creëren, een keuze die haar al 25 jaar erg gelukkig maakt.

Vera is ondertussen ook een bekende blogger en vlogger.

‘Giving back makes happy, ask any volunteer!’

Vera besteedt ook heel wat tijd aan vrijwilligerswerk.
Zo is zij voorzitter van Appel&Ei, de Schotense sociale kruidenier.

Meer weten over Finance is fun
Linked-In Vera

TERUG NAAR PROGRAMMA CONFERENTIE