Ontmoet rolmodel: Thomas D’Hooge

Oprichter

Pop-up Hotel

“THOMAS D’HOOGHE LEERT MENSEN GENIETEN VAN KLEINE DINGEN.”

Tip 1:
Je kan pas slagen als je aanvaardt dat je ook fouten zal maken

Tip 2:
Try fast, fail fast, learn fast

Tip 3:
Leer opnieuw focussen op de kleine dingen die het leven de moeite maken.

NA EEN DEPRESSIE GOOIDE THOMAS D’HOOGE HET ROER OM EN MAAKTE HIJ TERUG TIJD VOOR DE KLEINE DINGEN. DEZE ZOMER OPENT DE TRENDWATCHER EEN ‘POP-UP HOTEL’ IN EEN BOS IN WEST-VLAANDEREN. “IK WIL EEN PLEKJE CREEREN IN DE NATUUR WAAR MENSEN KUNNEN VERTRAGEN EN OPNIEUW LEREN GENIETEN VAN HET LEVEN.” 

DE ANGST OM TE FALEN HOUDT VEEL VLAMINGEN TEGEN OM TE ONDERNEMEN. IS DIE ANGST HERKENBAAR VOOR U?

“Ik herken die angst ja. Ik heb enkele jaren geleden een bedrijfje opgestart met een partner, en dat verhaal is slecht afgelopen. Laat ons zeggen dat we er een andere mening op nahielden. Ik ben toen in een depressie beland, en voelde me doelloos, verraden en mislukt. De eerste maanden wisten mijn ouders dat niet, en mijn vrienden evenmin. De angst om gezichtsverlies te leiden is groot. Het taboe bestaat wel degelijk.”

“Je wil letterlijk weg van de wereld op zo’n moment. Aanvankelijk waren er nog wel mensen die me belden om te vragen hoe het met me ging, maar vaak heb je gewoon de moed niet om de telefoon op te nemen. Je verstopt je letterlijk onder je kussen, onder je deken, en je weet eigenlijk niet beter.”

“Ik ben ook heel wat kennissen en collega’s verloren. Ik bestond simpelweg niet meer voor hen. Het is pas onder impuls van mijn dokter en de psycholoog dat ik terug ben gaan genieten van de kleine dingen. Zij hebben me uiteindelijk geleerd dat ik niet meer moest piekeren over het verleden, of over wat de toekomst.”

WAT LEER JE UIT ZO’N DINGEN? 

“Ik heb vooral geleerd om terug wat meer in het ‘nu’ te leven. Om terug tijd vrij te maken voor mijn gezin, voor mijn twee kleine pagadders die om mijn aandacht schreeuwen. Aanvankelijk liep dat nogal stroef trouwens. Ik liep rond als een donderwolk en mijn kinderen durfden niet in mijn buurt komen. Gelukkig hebben ze me gaandeweg opnieuw leren genieten van het leven.”

“Vooral kleine dingen hebben het verschil gemaakt. Wandelen in een bos of spelletjes spelen met je kids. Met Pop-up Hotel wil ik nu een plekje creëren in de natuur waar ook andere mensen even kunnen vertragen, onthaasten en opnieuw leren genieten. Dat is het doel: mensen die hebben meegemaakt wat ik heb meegemaakt er terug bovenop krijgen.”

MOET JE MISLUKKEN OM TOT DE JUISTE INZICHTEN TE KOMEN EN GOEDE BESLISSINGEN TE NEMEN? 

“Ik ben ervan overtuigd: hoe sneller je faalt, hoe sneller je eruit leert. Hoe sneller je probeert, hoe sneller er feedback volgt. Ik vrees ergens diep in mijn binnenste nog wel dat het Pop-up Hotel gaat mislukken, maar ik hoop toch dat dit project zal slagen. Ik heb mijn hoofd op het schavot gelegd, en ik heb gezegd: dit wil ik gaan doen.”

“Ik heb ook geleerd dat het geen kwaad kan om dingen op je af te laten komen en om fouten te maken. Van die fouten kan je immers opportuniteiten maken. Je gaat nadenken over wat je beter kan doen. Je kan niet slagen als je van de eerste keer denkt dat alles juist zit. Je moet experimenteren en lessen trekken om te kunnen groeien en bloeien.”  

“Steun The Pop-Up Hotel via https://www.growfunding.be/thepopuphotel”?