Ontmoet rolmodel: Sebastian Matoso

OPRICHTER

MION

IF YOU HAVE A WHY, EVERYTHING CAN HAPPEN!

Tip 1:
Trust is good, contractual trust is better

Tip 2:
Don’t see failure as a blocking point

Tip 3:
Don’t see failure as a blocking point

Sebastian (Seb) Matoso is MION gestart, gebaseerd op zijn leerervaringen, met als doel bedrijven te helpen innovatieve ideeën te vinden, te testen, te implementeren en vervolgens te laten groeien.

De start van MION was goed. Tot na 6 maanden een heel grote klant het door MION gepresenteerde idee voor een nieuw product heeft gestolen, de bijkomende projecten stop zette en de facturen weigerde te betalen. Voor een net gestarte startup, zonder financiële slagkracht, een doodsteek. Rekeningen van partners en lonen van medewerkers moesten betaald worden maar er kwam geen geld binnen en de geraamde inkomsten vielen ook weg. Dat was een hele zware dobber om te verwerken!

Sebastian stond toen voor de keuze: ‘stop or fight’. Hij heeft ervoor gekozen om te vechten, nieuwe klanten te vinden en deze misstap niet in zijn weg te laten staan als een groot ‘stop-bord’, maar om het naar periferie te verbannen en te focussen op overleven.

Uiteindelijk heeft deze misstap Sebastian geen euro’s opgeleverd, maar wel ontzettend veel waarde omdat hij er zoveel van heeft geleerd, er scherper van is geworden en de dingen nu anders ziet. Luister naar zijn hele verhaal en laat je inspireren door de levenslessen die Sebastian heeft getrokken uit falen.