Ontmoet rolmodel: Sebastiaan Hooft

LIFESTYLE MANAGER

Koppel je ego niet aan het succes van je bedrijf, want als je er noodgedwongen afstand van moet nemen, ligt je ego helemaal in duigen

Tip 1:
Vind de geschiktementor voor jezelf

Tip 2:
Identificeer je niet te hard met je bedrijf

Tip 3:
Stel je als succesvol ondernemer de vraag of je als mens succesvol bent

Sebastiaan Hooft heeft in 15 jaar tijd 20 bedrijven opgericht. Hij dacht dat hij het allemaal alleen kon. Hij was bijna 24 uur per dag aan het werk. Tot hij er helemaal onderdoor ging en in de zomer 2009 wakker werd in het ziekenhuis met een fikse burnout.

Hij beschouwt slechts één van de 20 opgerichte bedrijven als zijn “claim to fame”. Hij had zich hier dermate mee geïdentificeerd dat zijn ego helemaal in duigen lag na de noodgedwongen verkoop van dit bedrijf in 2010. Alles wat hij sindsdien heeft ondernomen, ook met de nodige mislukkingen, helpt hem een nieuw zelfvertrouwen en nieuwe energie op te bouwen.

Nu pakt hij het op een kalmere en meer soliede manier aan. Hij focust voornamelijk op wat hij graag doet. Vandaag beleeft hij als dj een passie die hij al lang koestert.

Sebastiaan merkt dat fouten meer aanvaardbaar zijn bij de jongere generatie. Maar om eruit te leren, heb je dan weer oudere mensen nodig. Hij benadrukt daarom ook het belang van een echte mentor. Eerder dan zich te laten omringen door coaches en consultants die vooral helpen bij probleem, is hij op zoek geweest naar mentors die hem ook bij succes konden begeleiden, vooral als mens dan.