Ontmoet rolmodel: Miette Dierckx

FOUNDER

VILLA LOCO

WEINIG OUDERNEMERS MAKEN ALLEEN MAAR PIEKEN MEE, DAT ZOU IK ECHT RAAR VINDEN

Tip 1:
ALS JE ER NIET 100% IN GELOOFT, DOE HET DAN NIET

Tip 2:
ZORG VOOR EEN GOEDE BOEKHOUDER

Tip 3:
BEREID JE GOED VOOR

Miette Dierckx, bekend van Mijn Pop-up Restaurant’ is ondertussen hard op weg om een serie-onderneemster te worden. Na afloop van de opnames opende ze drie pop-up restaurants: Jalapeno Loco, Villa Loco en meest recent Bar Mimi. Echter, niet al haar Pop-ups waren een succes.

Jalapeno Loco was een voortzetting van het concept uit ‘Mijn Pop-up Restaurant’. Miette is voornamelijk gestart op verzoek van fans en personeel, maar stond niet 100% achter het idee om direct te herbeginnen. En ja, ze heeft dan ook gefaald. Jalapeno Loco is geen succes geworden.

Miette heeft tegen niemand gezegd dat het zo een mislukking was geweest. Iedereen dacht ‘Wauw’ en ik wou dat iedereen ook dacht dat het ‘Wauw’ was. Ik wil graag mensen inspireren om te ondernemen en toen had ik ineens een mislukking.

Villa Loco voelde als een herkansing. Mijn grootste leermoment was mijn faalmomentje. Ik denk nu veel beter na hoe ik een volgende pop-up ga aanpakken. Ook leer ik steeds beter met mijn personeel omgaan. En van Villa Loco heb ik ook weer geleerd: goed luisteren naar wat mijn klanten willen, bijvoorbeeld. Met als resultaat dat ik bij Bar Mimi meer terugkerende klanten heb.