Ontmoet rolmodel: Matthias Browaeys

Founder

Winwinner

OPPORTUNITIES DON'T HAPPEN, YOU CREATE THEM.

Tip 1:
Bouw een netwerk uit en durf hiermee je ideeën te checken

Tip 2:
Wees niet koppig en laat je coachen

Tip 3:
Wees ambitieus, maar blijf eerlijk

Matthias Browaeys heeft ooit gesmeekt om een ondernemersnummer als verjaardagscadeau te krijgen. Als student had hij niet veel te verliezen en vond hij het een ideaal moment om te ondernemen, zonder echt veel angst om te falen.

Met “Acte avec Tact” bracht Matthias, als student, succesvol twee kledinglijnen op de markt. Maar bij de lancering van de derde lijn gingen de leveringstijden en kwaliteit de mist in, met ontevreden klanten als gevolg. Toen besliste Matthias, met pijn in het hart, om ermee te stoppen.

Hij koos er namelijk voor om zijn volle focus te richten op Winwinner dat hij intussen ook uit de grond had gestampt. Dit financieringsplatform brengt ondernemers in contact met de juiste investeerders. Traditionele financiële instellingen zagen dit vernieuwend concept niet graag komen. De initiatiefnemers van Winwinner waren zelf onvoldoende voorbereid. Ze werden dan ook meerdere keren bij de financiële waakhonden op het matje geroepen. Hun idee was goed, maar moest worden uitgewerkt met trial en error. Een paar keer hebben ze gedacht om ermee te stoppen. Het kantelmoment kwam toen de autoriteiten oor kregen voor hun nieuw concept. Dit vertrouwen hebben Matthias en zijn team verdiend door een zeer geduldige opbouw van het juiste netwerk.

Het moeilijkste voor Matthias was om een team te creëren dat dezelfde visie uitstraalt en op een juiste manier met klanten omgaat. Hij heeft intussen ook geleerd om te luisteren naar veel partijen en zich niet koppig aan de eigen ideeën vast te klampen. Het vinden van een persoonlijke mentor was voor hem doorslaggevend.

Ook is hij afgestapt van het idee dat het beeld van je onderneming permanent positief moet zijn. Eerlijk communiceren met alle stakeholders leidt op lange termijn tot duurzame relaties.

Ondernemer zijn vandaag betekent ook meer dan vroeger om een juiste work life balance na te streven, eerder dan louter te mikken op prestige en imago.

Fouten maken is enkel relevant als deel van een leercurve, maar het mag voor Matthias geen sport worden om te falen, zeker als er een impact is op andere partijen. Evenveel als uit je eigen fouten, leer je uit andermans fouten. Ook bij het zoeken van financiering. Delen van ervaring dan ook één van de belangrijkste bestaansredenen van Winwinner.

Bekijk de video of beluister de podcast voor het volledige verhaal van Matthias.