Ontmoet rolmodel: Jurgen Ingels

FOUNDER

SCALE-UPS.EU

STREEF VOORAL JE PASSIE NA!

Tip 1:
GA BEWUST OM MET JE KOSTENSTRUCTUUR

Tip 2:
PARALLEL WERKEN VERGROOT JE LEERCURVE EN TIJDREDUCTIE

Tip 3:
WEES FLEXIBEL EN ZOEK WAT DE MARKT WIL

Volgens Jürgen Ingels leer je als ondernemer altijd. Zelfs als je niet succesvol bent, leer je en kun je die leerervaring weer toepassen in je nieuwe venture of volgende ervaring. Dit komt omdat je tijdreductie kunt toepassen. Tijdreductie is het vijfde element, naast een goed product, team, marktkennis en voldoende financiering, dat volgens Jürgen verantwoordelijk is voor snelle groei binnen succesvolle bedrijven.

Ondernemen is volgens Jürgen een van de leukste dingen. Maar hij is ook heel reëel: het is keihard werken en ja gaat door een ware emotionele rollercoaster.

Zelf heeft Jürgen het grootste deel van zijn loopbaan gestoken in Clear2Pay. Hij heeft dit bedrijf opgericht om een oplossing voor te stellen voor het probleem dat internationale betalingen lang onderweg waren en gepaard gingen met veel kosten. Door zijn jonge leeftijd en gebrek aan sectorervaring genoot hij initieel weinig credibiliteit bij de banken, maar hij heeft doorgezet. Zijn bedrijf heeft ook op het randje van faillissement gestaan tijdens de bankencrisis. Het heeft hem het belang laten inzien van een goed team, investeerders en aandeelhouders.

Vandaag geeft Jürgen zijn ondernemerservaring door aan een nieuwe generatie scale-ups. In de video en podcast geeft hij veel waardevolle tips, variërend van internationalisatie tot gezond financieel beheer.

Jürgen meent dat meer inzicht en analyse rond faillissementen de economie kan vooruithelpen. Dit om een onderscheid te maken tussen ondernemers die failliet gaan door onverantwoorde risico’s of foute beslissingen en ondernemers die pech hebben gehad ondanks hard werken of omwille van externe factoren.