Ontmoet rolmodel: Dirk Heylen

FOUNDER

TODI

IK BEN LETTERLIJK TEGEN DE MUUR GELOPEN

Tip 1:
ZET AFSPRAKEN OP PAPIER

Tip 2:
FOCUS NIET OP 1 MOGELIJKHEID

Tip 3:
BETER TE PROBEREN EN TE FALEN DAN LATEN SPIJT TE HEBBEN

Dirk Heylen is zaakvoerder bij TODI, een indoor duikbassin waar je kunt duiken & snorkelen tussen 4000 tropische zoetwatervissen. Uniek in Europa en misschien wel in de hele wereld.

Dirk heeft er bijna 8 jaar over gedaan om TODI op te starten. Zeker in het begin heeft hij veel tegenslagen gekend en is hij letterlijk een aantal keer tegen de muur aangelopen. In de zoektocht naar een locatie en financiering voor zijn indoor duikbassin heeft Dirk gesprekken gevoerd met een partner in Antwerpen. Na 2 jaar kreeg hij echter te horen dat hij aan het lijntje was gehouden en dat hij alleen gebruikt was om aan een aantal criteria te voldoen.

Dirk voelde zich bedrogen, genaaid en gepakt. Het heeft wel een paar maanden geduurd voor hij weer zin had om de draad op te pakken en verder te gaan. Ook merkte hij aan zijn omgeving dat ze weinig begrip hadden voor de tegenslagen van een ondernemer.

Dirk pleit voor een nieuwe mindset waarin ondernemerschap positief wordt neergezet. België heeft zoveel mooie bedrijven maar die zijn er niet gekomen zonder fouten te maken. We zouden meer trots op onze ondernemers moeten zijn en ze een tweede kans geven. Het meer moeten bekijken als leren lopen, wat niet kan zonder een paar keer te vallen.

Luister het hele verhaal van Dirk en waarom we volgens hem beter iets kunnen doen en ervan te leren, dan het helemaal niet te doen.