Ontmoet rolmodel: Davy Jonckers

OPRICHTER

YONTEC

KLEIN DROMEN IS VOOR KABOUTERS.

Tip 1:
Eer je begint, weet bijzonder goed wat je gaat doen, waarom en volgens welke krijtlijnen

Tip 2:
Focus op je missie en volg je groeistrategie. Komt er op je weg trein voorbij die aantrekkelijk lijkt, snuffel dan eerst goed rond

Tip 3:
Hou altijd een plan B achter de hand

Davy Jonckers is ooit zijn loopbaan begonnen als zelfstandig hoefsmid. Een zwaar ongeval met lange revalidatie hebben hem moeten doen afzien van een activiteit waarvoor hij zich jaren keihard heeft ingezet. Verplicht stoppen om redenen waar hij geen invloed op had, liet zijn wereld instorten. Maar dit legde ook de kiem voor Yontec.

Intussen mag Davy zich founder en gedelegeerd bestuurder van Yontec (industrieel, logistiek en facilitaire onderhoudsdiensten) en van cheQ (selectie en aanwerving van technische profielen) noemen. Beide bedrijven hebben een sterke visie, missie en strategie met als kerngedachte mensen een fijne job bieden tot aan hun pensioen.

Net als iedere ondernemer kent Davy de dagelijkse operationele bekommernissen. Hij heeft ook door fouten maken geleerd om gemakkelijker neen te zeggen.  Davy zag in alles opportuniteiten, maar is nu het omgekeerde van zijn versie van 10 jaar geleden geworden. Hij focust op wat hij goed in is. Een paar jaar geleden kwam ook een overname opportuniteit op zijn pad, die na maanden voorbereidingen en onderhandelingen uiteindelijk is afgesprongen. Na een korte pijn heeft hij de bladzijde omgeslaan om opnieuw op zijn core business te focussen.

Hij heeft nog nooit geloofd dat iets niet kan. Voor alles is er een oplossing, hoe moeilijk ook. Meer nog, uitdagingen en moeilijkheden heeft hij nodig om te kunnen functioneren. Oplossingen bedenken of mensen over bepaalde drempels trekken maakt van hem een gelukkige ondernemer. Hij is nooit enige dag tegen mijn zin gaan werken hoe moeilijk het soms ook was.

Davy is ook zo helder en eerlijk geweest om op een bepaald moment in te zien dat hij ondernemer is maar geen manager, en dus niet meer de juiste persoon was om de onderneming naar de volgende stap in haar groei te leiden. Het was een zeer harde strijd met zichzelf als hij besefte niet meer in staat te zijn de beloften waar te maken die hij ooit aan zijn mensen had gemaakt. Hij heeft toen de beslissing genomen om een CEO aan te trekken, die zijn waarden over gezond leiderschap deelt.

Davy Jonckers is positief over het lokale ondernemersklimaat. We hebben een luxepositie, in vergelijking met andere landen. Er zijn veel subsidies en er is veel advies voorhanden, dus de ondernemers moeten daar het beste gebruik van maken. Voor velen is het makkelijk om als iets mis gaat de schuld te zoeken bij overheid, de wet, of tegenslag. Maar het zijn uiteindelijk de ondernemers die arbeidsplaatsen moeten creëren door creatief en innoverend te zijn en opportuniteiten te zien.

Bekijk de video of luister naar de podcast voor nog meer gedreven en optimistische uitspraken.