Reeds 1479 mensen ONDERTEKENDEN het manifest!

Teken hier het manifest

Teken hier het manifest
Maximum upload size: 2MB

Over

Hoe groeien onze kinderen uit tot zelfbewuste volwassenen? Niet door ze voor het minste de hemel in te prijzen, altijd te laten winnen of een foutloos parcours te laten afleggen. Evenmin door ze af te breken als ze mislukken. Laat ze zoeken, proberen, experimenteren én falen. Laat ze falen zonder angst. En laat als ouder zien dat je zelf ook af en toe faalt. We leren nu eenmaal het meest van onze fouten. Dat geldt voor iédereen, en zeker en vast voor ondernemers.

Van een gedeukt ego over een smet op een vlekkeloze reputatie tot klanten die afhaken: fouten maken doe je als ondernemer meestal niet ongestraft. Maar elke mislukking is tegelijkertijd een kans om te leren. Tijdelijk falen maakt deel uit van het leerproces dat elke ondernemer doormaakt. Misschien is fouten maken zelfs ons grootste talent. Want om echt creatief te zijn, moet je durven te mislukken. Wie in België faalt, krijgt echter een stempel, wordt gebrandmerkt als iemand die mislukt is.

Vaak vormt vroeger falen de basis voor later succes. Vraag dat maar aan Steve Jobs, Walt Disney of J.K Rowling. Die laatste verkocht reeds miljoenen boeken, maar was als puber en twintiger extreem bang om te mislukken, tot ze besefte dat je onmogelijk succes kunt hebben zonder eerst te falen.

Onze beste ondernemers falen telkens op een betere manier, tot ze echt succesvol worden. Daarom verdienen ze ons respect én uw steun.

  • Wil u ook, samen met duizenden andere Vlamingen, mee het taboe op falend ondernemerschap doorbreken?
  • Vindt u ook dat we veel meer respect moeten tonen voor ondernemers die dag in dag uit risico’s nemen en daardoor soms falen?
  • Bent u er ook van overtuigd dat we ‘gevallen’ ondernemers de kans moeten geven om uit het dal te kruipen en opnieuw recht te veren?
  • Vindt u ook dat we eerder naar het positieve dan naar het negatieve moeten kijken?
  • Meent u ook dat succes niets meer is dan een aaneenrijging is van vele, kleine faalmomenten?

Als we deze boodschap samen met duizenden anderen uitdragen, kunnen we echt het taboe doorbreken.

Onze partners