Loading Events
This event has passed.

Mislukken, onderuitgaan, tekortschieten, stranden, floppen: ondernemers beleven heel wat grote en kleine faalmomenten. Om hieruit te leren, opnieuw te beginnen en nadien (nog) beter te doen.

Tijdens de Failing Forward Faalfolies praten ondernemende mensen zonder schroom over de obstakels en onverwachte hindernissen op hun weg naar succes. Want falen doe je alleen als je er niets uit leert. Succesvol worden zonder fouten maken bestaat niet. Fouten maak je als opstap naar succes.

De Faalfolie avond bestaat uit een drietal faalverhalen en de mogelijkheid om na te praten met een drankje en een hapje.

LOCATIE

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven

PROGRAMMA 

18:30 – Welkom & registratie

19:00 – Drie ondernemers getuigen openhartig over de hoogtes en laagtes van hun ondernemerstraject

Pieter-Jan Vandendriessche is oprichter en CEO van Tripodmaker, producent van de eerste Belgische Delta 3D printer. Tripodmaker is voortvarend gestart, o.a. door het startkapitaal van de gewonnen businessplan wedstrijd Bizidee. De vooruitzichten waren goed en internationale groeimogelijkheden werden verkend. Eind 2017 heeft Tripodmaker toch de boeken moeten neerleggen. Pieter-Jan vertelt over hoe hij het faillissement heeft ervaren, wat hij daaruit heeft geleerd én waarom hij opnieuw in een nieuw ondernemersavontuur is gestapt.

Gery Pollet heeft als serial entrepreneur en IT-innovator een 10-tal technologiebedrijven succesvol in de markt gezet. Totdat zijn volgende bedrijf Zapfi, dat gratis internet aanbood, ondanks het aanzienlijke opghaald kapitaal, en talrijke klanten in verschillende landen, de boeken moest neerleggen omwille van een zwak businessmodel. Gery vertelt ons hoe hij zichzelf nadien heeft opgeraapt, en hoe hem dat heeft gesterkt bij het oprichten van Sensinxs in het “Internet of medical things”.

Erik Verdeyen hield zich als management consultant meer dan 22 jaar lang bezig met digitale transformatie en implementatie van baanbrekende technologieën. Vandaag is hij aan de slag als angel investeerder en chief evangelist bij Qpinch, waar hij circulaire economie modellen onder de aandacht brengt van bedrijfsleiders, plant- en energiemanagers en beleidsvoerders. Erik zal zijn lessons learned vanuit zijn eigen start-up delen.

20:30 – Netwerken met drank en hapjes

INKOM – GRATIS

REGISTER NOW!

 

 

Opgelet *** registratie verplicht!

  • Agentschap Innoveren & Ondernemen: Samen voor sterk, ambitieus ondernemen. Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen en haar partners willen u daarbij ondersteunen.Failing Forward Faalfolie is slechts één van de vele initiatieven waar u gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal op  www.sterkondernemen.be #sterkondernemen.
  • Startups.be de one-stop shop voor Belgisch tech ondernemerschap, helpt Belgische startups met hun groeiplannen en met het ontdekken van interessante internationale markten. De organisatie treedt op als de stem van de Belgische startup community, verzamelt als expertisecentrum relevante data over het lokale tech ecosysteem, en brengt de verschillende actoren met elkaar in contact via tal van matchmaking events zoals The Big Squeeze (Tech Startup Day) en Charleroi/Antwerp Startup Fair. Startups.be is ook één van de drijvende krachten achter het European Startup Network (ESN), een samenwerkingsverband tussen 16 Europese startup-verenigingen dat focust op internationalisering en wetenschappelijk onderzoek over het Europese startup netwerk.

Gesteund door:

Een initiatief van:

  • Agentschap Innoveren & Ondernemen: Samen voor sterk, ambitieus ondernemen. Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen en haar partners willen u daarbij ondersteunen.Failing Forward Faalfolie is slechts één van de vele initiatieven waar u gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal op  www.sterkondernemen.be. #sterkondernemen.
  • Startups.be de one-stop shop voor Belgisch tech ondernemerschap, helpt Belgische startups met hun groeiplannen en met het ontdekken van interessante internationale markten. De organisatie treedt op als de stem van de Belgische startup community, verzamelt als expertisecentrum relevante data over het lokale tech ecosysteem, en brengt de verschillende actoren met elkaar in contact via tal van matchmaking events zoals The Big Squeeze (Tech Startup Day) en Charleroi/Antwerp Startup Fair. Startups.be is ook één van de drijvende krachten achter het European Startup Network (ESN), een samenwerkingsverband tussen 16 Europese startup-verenigingen dat focust op internationalisering en wetenschappelijk onderzoek over het Europese startup netwerk.