Loading Events
This event has passed.

Mislukken, onderuitgaan, tekortschieten, stranden, floppen: ondernemers beleven heel wat grote en kleine faalmomenten. Om hieruit te leren, opnieuw te beginnen en nadien (nog) beter te doen.

Tijdens de Failing Forward Faalfolies praten ondernemende mensen zonder schroom over de obstakels en onverwachte hindernissen op hun weg naar succes. Want falen doe je alleen als je er niets uit leert. Succesvol worden zonder fouten maken bestaat niet. Fouten maak je als opstap naar succes.

De Faalfolie avond bestaat uit een drietal faalverhalen en de mogelijkheid om na te praten met een drankje en een hapje.

LOCATIE

OPEK

Vaartkom 4
3000 Leuven

PROGRAMMA 

19:00 – Welkom & registratie

19:30 – Drie ondernemers getuigen openhartig over de hoogtes en laagtes van hun ondernemerstraject

Ilse Organe heeft na 15 jaar top ervaringen en een mooie leercurve bij achtereenvolgens Telenet, Manpower en G4S de knoop doorgehakt om zelf te gaan ondernemen, onder de naam Organdipity. Met het terug op de rails zetten van Würst in Leuven als eerste uitdaging heeft Ilse al onmiddellijk een flinke opdoffer gekend. Maar dit kon haar niet van de wijs brengen. Nu is ze aan de slag als freelancer voor de Persgroep en ze heeft een aantal andere projecten “op het vuur”.

Bram Kerkhofs is een talentvolle meubel ontwerper met een grote passie voor wiskundige systemen, duurzame materialen, kwaliteit en puurheid. Hij geniet met zijn ontwerpen een ruime nationale en internationale erkenning. Vorig jaar stak hij de wandelzaal van het Leuvense stadhuis in een nieuw kleedje met twee monumentale luchters. Bram komt ons vertellen wat hem als creatieve ondernemer ’s nachts wakker houdt.

Carla Van Corenland richtte in 2008 Fisc@dvies op samen met een partner. Al gauw bleken hun ambitieniveaus verschillend. Op 2014 heeft Carla haar bedrijfspartner uitgekocht om alleen door te gaan. Dit gaf haar de ruimte om de klanten nieuwe toegevoegde waarde te leveren dankzij een radicale digitalisering van het kantoor. Maar ze had de bereidheid van de klanten om hiervoor een meerprijs te betalen en de kwaliteit van de beschikbare software onderschat. Maar vier jaar later heeft haar bedrijf – na heel wat zweet, bloed en tranen – met een up to date team en een nieuw business model een mooi voordeel op zijn concurrenten.

21:00 – Netwerken & drink

INKOM – GRATIS

Opgelet *** registratie verplicht!

  • Agentschap Innoveren & Ondernemen: Samen voor sterk, ambitieus ondernemen. Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen en haar partners willen u daarbij ondersteunen.Failing Forward Faalfolie is slechts één van de vele initiatieven waar u gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal op  www.sterkondernemen.be #sterkondernemen.
  • Startups.be de one-stop shop voor Belgisch tech ondernemerschap, helpt Belgische startups met hun groeiplannen en met het ontdekken van interessante internationale markten. De organisatie treedt op als de stem van de Belgische startup community, verzamelt als expertisecentrum relevante data over het lokale tech ecosysteem, en brengt de verschillende actoren met elkaar in contact via tal van matchmaking events zoals The Big Squeeze (Tech Startup Day) en Charleroi/Antwerp Startup Fair. Startups.be is ook één van de drijvende krachten achter het European Startup Network (ESN), een samenwerkingsverband tussen 16 Europese startup-verenigingen dat focust op internationalisering en wetenschappelijk onderzoek over het Europese startup netwerk.

Gesteund door:

 

Een initiatief van:

  • Agentschap Innoveren & Ondernemen: Samen voor sterk, ambitieus ondernemen. Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen en haar partners willen u daarbij ondersteunen.Failing Forward Faalfolie is slechts één van de vele initiatieven waar u gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal op  www.sterkondernemen.be. #sterkondernemen
  • Startups.be de one-stop shop voor Belgisch tech ondernemerschap, helpt Belgische startups met hun groeiplannen en met het ontdekken van interessante internationale markten. De organisatie treedt op als de stem van de Belgische startup community, verzamelt als expertisecentrum relevante data over het lokale tech ecosysteem, en brengt de verschillende actoren met elkaar in contact via tal van matchmaking events zoals The Big Squeeze (Tech Startup Day) en Charleroi/Antwerp Startup Fair. Startups.be is ook één van de drijvende krachten achter het European Startup Network (ESN), een samenwerkingsverband tussen 16 Europese startup-verenigingen dat focust op internationalisering en wetenschappelijk onderzoek over het Europese startup netwerk.