Loading Events
This event has passed.

Mislukken, onderuitgaan, tekortschieten, stranden, floppen: ondernemers beleven heel wat grote en kleine faalmomenten. Om hieruit te leren, opnieuw te beginnen en nadien (nog) beter te doen.

Tijdens de Failing Forward Faalfolies praten ondernemende mensen zonder schroom over de obstakels en onverwachte hindernissen op hun weg naar succes. Want falen doe je alleen als je er niets uit leert. Succesvol worden zonder fouten maken bestaat niet. Fouten maak je als opstap naar succes.

De Faalfolie avond bestaat uit een drietal faalverhalen en de mogelijkheid om na te praten met een drankje en een hapje.

LOCATIE

Hangar K
Nelson Mandelaplein 2
8500 Kortrijk

PROGRAMMA 

19:00 – Welkom & registratie

19:30 –  Matthias Browaeys 

Matthias startte reeds als student WinWinner en Acte avecTact op. Nadien ervaarde hij dat de stap van student-ondernemer naar écht ondernemer niet vanzelfsprekend is. Maar 3 jaar later is WinWinner erin geslaagd al meer dan 10 miljoen € financiering te voorzien voor Vlaamse ondernemers. Matthias vertelt ons over de belangrijkste uitdagingen en valkuilen bij het ophalen van de juiste financiering.

20:00 –  Pieter-Jan Vandendriessche

Pieter-Jan is oprichter en CEO van Tripodmaker, producent van de eerste Belgische Delta 3D printer. Tripodmaker is voortvarend gestart, o.a. door het startkapitaal van de gewonnen businessplan wedstrijd Bizidee. De vooruitzichten waren goed en internationale groeimogelijkheden werden verkend. Eind 2017 heeft Tripodmaker toch de boeken moeten neerleggen. Pieter-Jan vertelt over hoe hij het faillissement heeft ervaren, wat hij daaruit heeft geleerd én waarom hij opnieuw in een nieuw ondernemersavontuur is gestapt

20:30 –  Erwin Van Waeleghem

Erwin Van Waeleghem ligt aan de basis van verschillende consultancy bedrijven en initiatieven rond innoverende bedrijfscultuur. Hij gelooft sterk in leiderschap dat mensen centraal stelt, in zelfsturende teams en in op waarden gebaseerde co-creatie. Erwin geeft ons als ondernemer en als bedrijfscoach zijn visie op de dagelijkse realiteit en uitdagingen van een ondernemer.

21:00 – Netwerken & drink

INKOM – GRATIS

Opgelet *** registratie verplicht!

Een initiatief van:
  • Agentschap Innoveren & Ondernemen: Samen voor sterk, ambitieus ondernemen. Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen en haar partners willen u daarbij ondersteunen.Failing Forward Faalfolie is slechts één van de vele initiatieven waar u gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal op  www.sterkerondernemen.be. #sterkondernemen
  • Startups.be helpt Belgische startups met hun groei- en financieringsplannen, en met het ontdekken van interessante internationale markten. De netwerkorganisatie treedt op als de stem van de Belgische startup community, verzamelt relevante data over het lokale tech ecosysteem, en brengt de verschillende actoren met elkaar in contact via matchmaking events en een gloednieuw ‘expert agency’.Startups.be is ook één van de drijvende krachten achter het European Startup Network (ESN), een samenwerkingsverband tussen 16 Europese startup-verenigingen dat focust op internationalisering en wetenschappelijk onderzoek over het Europese startup netwerk.
Gesteund door:
Partners