Loading Events
This event has passed.

Mislukken, onderuitgaan, tekortschieten, stranden, floppen: ondernemers beleven heel wat grote en kleine faalmomenten. Om hieruit te leren, opnieuw te beginnen en nadien (nog) beter te doen.

Tijdens de Failing Forward Faalfolies praten ondernemende mensen zonder schroom over de obstakels en onverwachte hindernissen op hun weg naar succes. Want falen doe je alleen als je er niets uit leert. Succesvol worden zonder fouten maken bestaat niet. Fouten maak je als opstap naar succes.

De Faalfolie avond bestaat uit een drietal getuigenissen van ondernemers die het meemaakten en de mogelijkheid om na te praten met een drankje en een hapje.

LOCATIE

Co.Station Gent

Oktrooiplein 1, 9000 Gent

9000 Gent

PROGRAMMA 

19:00 – Welkom & registratie

19:30 – Drie ondernemers getuigen openhartig over de hoogtes en laagtes van hun ondernemerstraject

Mark Willems creëerde Tsjing, de app die het horecalandschap grondig zou veranderen. Torenhoge ambities konden niet vermijden dat het project werd genekt door onvoldoende kapitaal, regulering rond de witte kassa en buitenlandse concurrentie. Mark heeft intussen een nieuwe roeping gevonden met een marktplaats voor freelancers.

Charlotte Claes is tengevolge van een sportongeval quadriplegic geworden. Ondanks deze zware fysieke beperking wil ze er het beste van maken. Niet alleen moet ze oplossingen vinden om de meest banale dagelijkse taken te volbrengen, maar is ze permanent op zoek naar nieuwe activiteiten waarmee ze zichzelf kan uitdagen. Haar motto: whatever happens, you can still achieve. Charlie broedt nu op een aantal ideeën om te gaan ondernemen……

Karel Crombecq lanceerde 2 computer games. Alle reviews waren positief, alle testers waren enthousiast, andere ontwikkelaars zagen het spel zeker slagen… En toch werd te weinig verkocht om break-even te zijn. De schuldenput werd te groot. Zo gaat dat in de onvoorspelbare en zeer competitieve gamewereld. Gesterkt door deze ervaring weet hij nu zijn kansen beter te benutten.

21:00 – Netwerken met drank en hapjes

 

INKOM – GRATIS

IK REGISTREER ME

 

Opgelet *** registratie verplicht!

 

Gesteund door:

Een initiatief van:

  • Agentschap Innoveren & Ondernemen: Samen voor sterk, ambitieus ondernemen. Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen en haar partners willen u daarbij ondersteunen.Failing Forward Faalfolie is slechts één van de vele initiatieven waar u gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal op  www.sterkondernemen.be. #sterkondernemen.
  • Startups.be de one-stop shop voor Belgisch tech ondernemerschap, helpt Belgische startups met hun groeiplannen en met het ontdekken van interessante internationale markten. De organisatie treedt op als de stem van de Belgische startup community, verzamelt als expertisecentrum relevante data over het lokale tech ecosysteem, en brengt de verschillende actoren met elkaar in contact via tal van matchmaking events zoals The Big Squeeze (Tech Startup Day) en Charleroi/Antwerp Startup Fair. Startups.be is ook één van de drijvende krachten achter het European Startup Network (ESN), een samenwerkingsverband tussen 16 Europese startup-verenigingen dat focust op internationalisering en wetenschappelijk onderzoek over het Europese startup netwerk.