Loading Events
This event has passed.

Mislukken, onderuitgaan, tekortschieten, stranden, floppen: ondernemers beleven heel wat grote en kleine faalmomenten. Om hieruit te leren, opnieuw te beginnen en nadien (nog) beter te doen.

Maar is de angst om te mislukken meer aanwezig bij vrouwen? Schatten vrouwen hun competenties om een zaak op te starten lager in dan mannen? Falen de vrouwen minder vaak?

Kom luisteren naar drie vrouwelijke ondernemers die het allemaal meegemaakt hebben. Ze zullen zonder schroom getuigen over de obstakels die zij op hun parcours tegenkwamen, hoe ze hiermee omgingen, en hoe ze dat naar de toekomst meenemen in hun bagage.

Nadien kan er gezellig worden nagepraat met een drankje en een hapje.

LOCATIE

JJ House, Reyndersstraat 6, 2000 Antwerpen.

PROGRAMMA 

19:00 – Welkom & registratie

19:30 – Cathy Camertijn + Q&A

De voorbije jaren waren voor Cathy een vindtocht om te ontdekken waarin, voor wie en hoe ze wilt ondernemen, nadat haar laatste droomproject op een traumatische manier was geëindigd. Cathy vertelt hoe ze na deze ervaring  rechtgestaan en doorgegroeid is naar een sterkere en meer zelfzekere ondernemer. Haar huidige zaak, Lessnow, heeft ze uitgebouwd rondom haar passies. Ze is ook auteur van het boek “De vis ontrafeld”.

19:50 – Ruth Janssens+ Q&A

Ruth’s geesteskind, Small Teaser, een platform om digitale magazines op te maken en te verspreiden, heeft vele prijzen gewonnen. In 2017 heeft ze nog vers kapitaal opgehaald bij meerdere investeerders. Toch liep het mis nadat haar tweelingbroer en medestichter is vertrokken. Ruth heeft de boeken neergelegd. Niet alleen kijkt ze met dankbaarheid terug op wat ze allemaal heeft opgestoken tijdens dit avontuur. Ze ziet de toekomst ook opnieuw positief tegemoet.

20:10 – Véronique Leysen + Q&A

Stilzitten behoort niet tot de woordenschat van Véronique Leysen. De voormalige VRT-actrice en auteur van enkele boeken heeft vorig jaar met pijn in het hart beslist om Bar Maurice over te laten. Het was onmogelijk geworden om dat nog te combineren met breigoedlabel ‘Maurice Knitwear’ en nieuw project ‘Maman’. Ondernemen is ook keuzes kunnen maken….

20:30 – Panelgesprek

20:45 – Netwerken & drink

INKOM – GRATIS

Opgelet *** registratie verplicht!

EEN INITIATIEF VAN:
  • Agentschap Innoveren & Ondernemen: Samen voor sterk, ambitieus ondernemen. Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen en haar partners willen u daarbij ondersteunen. Failing Forward Faalfolie is slechts één van de vele initiatieven waar u gebruik van kan maken. Ontdek ze allemaal op  www.sterkondernemen.be #sterkondernemen.
  • Startups.be de one-stop shop voor Belgisch tech ondernemerschap, helpt Belgische startups met hun groeiplannen en met het ontdekken van interessante internationale markten. De organisatie treedt op als de stem van de Belgische startup community, verzamelt als expertisecentrum relevante data over het lokale tech ecosysteem, en brengt de verschillende actoren met elkaar in contact via tal van matchmaking events zoals The Big Squeeze (Tech Startup Day) en Charleroi/Antwerp Startup Fair. Startups.be is ook één van de drijvende krachten achter het European Startup Network (ESN), een samenwerkingsverband tussen 16 Europese startup-verenigingen dat focust op internationalisering en wetenschappelijk onderzoek over het Europese startup netwerk.
Gesteund door: