Een lange aanloop voor de baanbrekende lancering

Jorn Vanysacker

Marketing verantwoordelijke bij INTUO

WE HIELDEN EEN PROTESTACTIE TEGEN ONLINE DATEN

Jorn Vanysacker is momenteel marketing verantwoordelijke bij INTUO, maar in 2012 trok hij naar Londen om de online datingwereld met ‘Rendeevoo’ op zijn kop te zetten. Jorn en zijn partner stuurden hun gebruikers op date in de hippe bars van Shoreditch, maar door een tekort aan funding moesten ze in 2016 de boeken neerleggen.

Bekijk het verhaal van Jorn en andere ondernemers in de reeks ‘Durven falen’

Hoe kwamen jullie op het idee voor Rendeevoo?

“Mijn partner George had zijn been gebroken en moest drie maanden plat liggen. Uit verveling probeerde hij verschillende datingapps uit, maar hij merkte dat die apps je zolang mogelijk als klant willen en je dus niet de liefde van je leven zal tegenkomen. Met Rendeevoo spoorden wij spoorden gebruikers aan om elkaar zo snel mogelijk te ontmoeten. Onze winst haalden we uit de samenwerking met de bars.”

Welke tips wil je aan jonge ondernemers meegeven?

“Je focust beter op een groot probleem voor een kleine groep mensen dan een klein probleem voor een grote groep. Zo creëer je sneller impact met je product en breng je een duidelijke boodschap over. Je hoeft hiervoor echt niet de volgende Facebook uit te vinden. Treed ook in discussie met je toekomstige klanten. Breng hen samen, stel open vragen en houd de vinger aan de pols. Waar liggen ze wakker van? Denk ten slotte goed na over je financieringsplan. Voorzie meteen genoeg budget voor 12 à 18 maanden, anders steek je meer energie in geld ophalen dan in de business zelf.”

Kriebelt het nog om te ondernemen?

“Absoluut. Er zijn ontelbare initiatieven in België om jongeren te helpen ondernemen en ik voel wel dat het leeft, dus ik zie de toekomst rooskleurig. Momenteel ben ik heel tevreden met mijn job. Ik ben niet zomaar een werknemer, maar krijg inspraak in de koers van INTUO. Voor mijn volgende onderneming broed ik sowieso op een product met toegevoegde waarde voor onze maatschappij. Maar soms moet je je even terugtrekken en een lange aanloop nemen voor de baanbrekende lancering.”