THE BIG SQUEEZE PRESENTS FAILING FORWARD

12 november 2020

DE VOLGENDE HALFJAARLIJKSE FAILING FORWARD CONFERENTIE
IS EEN ONDERDEEL VAN “THE BIG SQUEEZE”

Dit is de niet te missen jaarlijkse ontmoeting die startende en groeiende ondernemers helpt om tijd te winnen:

  • Ontmoet op één namiddag op één plek heel wat relevante partijen die je onderneming helpen groeien
  • Leer uit de fouten van andere ondernemers
  • Maak kennis met de nieuwe inzichten van “thought leaders”
  • Deel inzichten en ervaringen met andere ondernemers
  • Dompel je onder in het startups ecosysteem

Zoals gewoonlijk, kan je je verwachten aan inspirerende getuigenissen over de ups en downs die samengaan met ondernemen en praktische workshops rond financiering, marketing, strategie, internationaliseren, ….

Ik wil erbij zijn!

Dit ticket geeft je naast de Failing Forward conferentie onderdelen toegang tot alle activiteiten aangeboden door The Big Squeeze.
Behoudens anders aangeduid is de voertaal van de expert classes en andere presentaties in het Engels.

Programma

13:30 – 15:30 : Expert Classes (voertaal Engels)

NATHALIE DE CEULAER

Financieel management om beter te beslissen en te overtuigen

KPI’s, (financiële en operationele) rapportering en financiële plannen voor startups en scale-ups: hoe helpt goed financieel management om betere beslissingen te maken, financiering te bemachtigen en een betere relatie op te bouwen met je investeerders en bestuurders

PIETER STROUVEN

Wat kan je leren uit de verkeerde inschattingen van andere startups?

“Dus ik hoorde dat het niet werkte met je startup. Wat is er gebeurd? Echt waar?! Wat een schande! Ik wou dat we elkaar eerder hadden ontmoet, dit had vermeden kunnen worden.”

Veel ‘dei ex machina’ presenteren zich na een mislukking. Maar wat als ik mijn huidige zelf vier jaar geleden had ontmoet?

VEERLE HUYGEN

Hoe (en waarom) als founder je gezondheid en welzijn op peil houden? 

We voorzien een activerende Expert Class waarin theorie en praktijk elkaar afwisselen. Langs de ene kant krijg je een schets van de problematiek aan de hand van concrete onderzoeksresultaten. Ontdek vervolgens hoe dit thema aanwezig is in het leven van andere founders en hoe zij ermee omgaan. Om nadien naar huis te gaan met concrete tips en tricks voor het verhogen van hun mentale weerbaarheid die finaal hun slaagkansen zullen verhogen.

Registratie op The Big Squeeze geeft je toegang tot alle expert classes aangeboden door de Big Squeeze, en dus niet enkel boven vermelde Expert Classes die zich inschrijven in het Failing Forward thema.

Tegen half maart kan je kiezen welke expert classes je wil volgen. Heb je intussen je conferentie ticket al gekocht, dan word je in maart per mail uitgenodigd om je keuze te maken.

16:00 – 16:40:

PANEL GESPREK – HOE VIND IK DE JUISTE FINANCIERING VOOR ELKE GROEIFASE VAN MIJN ONDERNEMING

2 experten en een ondernemer gaan met elkaar in debat over de voor- en nadelen van de talrijke alternatieven voor ondernemers op zoek naar financiering.

17:00 – 18:00: KEYNOTES

MATHIAS DOBBELAERE-WELVAERT

Ondernemen is leven. Leren. Vergeven. Irriteren. Ondernemen is leven geven aan ideeën van de geest. Er bestaat weinig meer beangstigend noch spannend. Ondernemen is uitbouwen. Elke dag, de bedding van de rivier een steen verleggen. Ondernemen is ook falen. Op je bek gaan. Verliezen. En weer rechtkrabbelen. Na 10 jaar besloot Matthias om deJuristen vaarwel te zwaaien. Want het was tijd. Het was tijd voor de toekomst, het was tijd voor het nieuwe. Het is tijd om weer te proeven, weer angst te kennen, weer te lopen zonder adem, moe en voldaan.

Matthias Dobbelaere-Welvaert is nu directeur van the Ministry of Privacy, en bekend als privacy-activist.

XAVIER DAMMAN

Van Storify over Open Collective tot Extinction Rebellion en #FridaysForFuture. Doorheen zijn (lopende) reis zal Xavier delen hoe hij downtimes gebruikt om een stap terug te zetten, zicht te regenereren en de nieuwe mogelijkheden te verkennen. Hij zal delen hoe hij mislukkingen gebruikt als deel van het iteratieproces dat hem leidt naar waar de wereld hem het meest nodig heeft.

Hij hoopt jullie met deze getuigenis ideeën en motivatie te geven om de sprong te maken, prioriteiten te veranderen en zaken op te zetten om de maatschappij te helpen bij de aanpak van de klimaat- en ecologische noodsituatie aan te pakken.

Ik wil erbij zijn!