EINDELIJK! Een CONFERENTIE waar fouten bespreekbaar zijn!

AANTAL PLAATSEN IS BEPERKT (150 p)

De Failing Forward conferentie is een plek waar fouten bespreekbaar zijn. Kom luisteren naar het openhartige en eerlijke verhaal van o.a. Eline De Munck (Odette Lunettes)en Cédric Van Branteghem (Olympisch atleet, Memorial Van Damme, Golazo) en laat je inspireren!

Je wil het beste uit jezelf halen en je wil ondernemen zonder je te laten verlammen door angst en kritiek? De workshops die je kan volgen tijdens onze Failing Forward Conferentie helpen je om dat doel te bereiken! De herwonnen energie, de nieuwe inzichten en de frisse ideeën die je nadien mee naar huis neemt, zijn goud waard!

Programma

16:00 – 16:30: welkom drink

16:30 – 18:00: 3 parallelle workshops rond vaak voorkomende valkuilen bij het ondernemen (meer informatie hieronder)

18:00 – 18:30: drinks

18:30 – 20:00: plenaire sessie met keynote door 2 inspirerende ondernemers + panelgesprek rond de mentale aspecten van het ondernemen.

20:00 – 22:00: walking dinner

Praktisch

@ MeetDistrict , Ottergemsesteenweg Zuid 808 b300, 9000 Gent

Parkeren kan gratis in de ondergrondse parking van MeetDistrict (P3)

Bus 19 vanaf St-Pietersstation

Toegangsprijs:

Full access ticket voor professionals €50

Limited ticket voor plenaire sessie en walking dinner €35

Gratis toegang voor studenten

BESTEL HIER JE TICKET

Keynotes

Wanneer ze 19 was richtte Eline De Munck een VOF op en startte zo haar media carrière. Dankzij haar passages op JimTV en als actrice in onder andere LouisLouise op VTM werd ze al snel een bekend tv gezicht. Maar na vele jaren bij jongerenzender JimTV had Eline het gevoel dat ze niet meer kon opladen, dat het tijd was voor iets anders. En omdat ze niet langer afhankelijk wou zijn van sporadische opdrachten bij de media ging ze resoluut voor een carrière switch.

Na twee jaar voorbereiding en marktonderzoek werd Odette Lunettes opgericht. En ondanks alle planning, het opzoekwerk en zorgvuldig uitwerken van het concept kon Eline beginnersfouten niet vermijden. Dat overkomt iedereen en daar leer je uit. Samen met vennoot Bob staat ze vier jaar later nog steeds aan het roer van haar eigen brillenmerk.

Eline De Munck vertelt je dat ondanks een goede voorbereiding het menselijk is om fouten te maken, het ondernemerschap een continue leerschool is en je niet kan zonder doorzettingsvermogen en passie. 

Cédric Van Branteghem was 20 toen hij met de 400m aan zijn eerste Europees kampioenschap deelnam. Die eerste keer was geen succes en hij geraakt niet voorbij de reeksen. Een jaar later werd hij echter Belgisch kampioen, de eerste nationale titel van de vele die nog zullen volgen. Cédric kende naam en faam in de atletiek en nam in 2004 deel aan zijn eerste Olympische Spelen, toen in Athene.

Twee jaar late kreeg hij te maken met zijn eerste zware blessure waardoor hij zijn deelname aan de halve finale van het Europees Kampioenschap moet stopzetten. Na lange revalidatie zet Cédric terug de eerste stappen van de 400m. En in 2008 mag hij voor een tweede keer naar de Olympische Spelen. De jaren die volgen zijn er van overwinningen maar voornamelijk ook van vele blessures. Zijn afscheid als topsporter in 2010 was onvermijdelijk. Cédric loopt zijn laatste wedstrijd tijdens de Memorial Van Damme. Waar hij sinds 2017 ook meetingdirecteur is.

Het vallen en opstaan als topsporter, het niet alleen fysiek maar mentaal revalideren van zware blessures. Cédric Van Branteghem vertelt over hoe je angst moet omarmen en omzetten naar positieve energie.

PANELGESPREK ROND DE MENTALE ASPECTEN ONDERNEMERSCHAP

HANS HERMANS

MODERATOR

ROBIN DE COCK

PROFESSOR OF ENTREPRENEURSHIP, ACADEMIC DIRECTOR OF THE MASTER IN INNOVATION & ENTREPRENEURSHIP ANTWERP MANAGEMENT SCHOOL

LODE UYTTERSCHAUT

FOUNDER/CEO START IT @KBC

BESTEL HIER JE TICKET

PRAKTISCHE WORKSHOPS

RUTH JANSSENS

STRUIKELEN IN STIJL – OVER DE UPS EN DOWNS VAN HET ONDERNEMEN

Ruth startte in 2015 met de succesvolle technologie start-up Small Teaser. Ze wonnen heel wat prijzen en hadden gebruikers over de hele wereld. Maar begin 2019 liep het mis en trok ze de stekker uit het bedrijf. Ze schreef, samen met Magali De Reu, hierover een boek “Struikelen in stijl” over de rollercoaster van het ondernemerschap. Ze geeft een eerlijke inkijk in haar verhaal van het oprichten tot het afsluiten van een onderneming en deelt haar lessons learned, inclusief de partners die je hierbij kunnen ondersteunen.

Elke deelnemer ontvangt het boek “Struikelen in stijl” (t.w.v. €22,5)

CAROLE LAMARQUE

7 MANIEREN OM MET UNFAIR ADVANTAGE JE PRODUCT SUCCESVOL TE LANCEREN 

Je Unfair Advantage is je garantie op een succesvolle product lancering. Je gaat verzekerd naar de markt met een onderbouwde “product-market fit”. Je marketing is erop gericht om een product te ontwikkelen waar de “Customer Value Proposition” in lijn ligt de met de verwachtingen van de markt. Niet om beter te zijn dan de marktleider, maar om vanuit je extreem unieke identiteit de speler te worden die iedereen benijdt. De beste concurrentie is nog steeds geen concurrentie. Met een helder model en stappenplan toont deze workshop hoe je je Unfair Advantage definieert en duurzame klantenrelaties uitbouwt.

Elke deelnemer ontvangt het boek “Unfair Advantage” (t.w.v. €29,99)

BRUNO VAN DE MOORTEL

TOOLS VOOR FINANCIËLE PLANNING

Interactieve workshop waarbij begrippen zoals cash flow en cash burn aan bod komen.

BESTEL HIER JE TICKET

Met de steun van

Waarom uw steun essentieel is

Wilt u ook, samen met duizenden andere Vlamingen, mee het taboe op falend ondernemerschap doorbreken? Vindt u ook dat we veel meer respect moeten tonen voor ondernemers die dag in dag uit risico’s nemen en daardoor soms falen? Bent u ervan overtuigd dat we ondernemers de kans moeten geven om uit het dal te kruipen en opnieuw recht te veren?

Ik onderteken het manifest!