Ontmoet ONZE ambassadeur: Yasmien Naciri

Yasmien Naciri

ER KWAM NIET GENOEG BINNEN, TERWIJL IK NON STOP AAN HET WERKEN WAS

Tip 1:
Durf hulp vragen

Tip 2:
Weet waar je mee bezig bent, je kunt niet alles doen

Tip 3:
Blijf vechten, zorg dat ze niet om je heen kunnen

ONDERNEEMSTER YASMIEN NACIRI WEET VAN AANPAKKEN. NADAT ZE TWEE VZW’S UIT DE GROND STAMPTE, AMANA VZW EN FLEKS, RICHTTE ZE EEN ADVIESBUREAU OP. AL GING DAT NIET ZONDER SLAG OF STOOT.
“IK BEN TEGEN HEEL WAT OBSTAKELS GELOPEN.”

WAT DOE JE PRECIES BIJ HET ADVIESBUREAU, YASMIEN?

Yasmien Naciri: “Ik geef zowel in de profit sector als in de non-profit sector advies aan bedrijven die bezig zijn met allerlei beleidsbeslissingen, maar nog analyses of strategisch advies nodig hebben om die beslissingen door te voeren op de werkvloer of in hun communicatie.”

WELKE STRUIKELBLOKKEN BEN JE TEGENGEKOMEN?

“In het begin van werd ik onderbetaald. Je kan heel moeilijk een bedrag plakken op je eigen hersenkronkels en dat was behoorlijk confronterend. Ik had geen idee wat mijn uurtarief moest zijn en wat ik op mijn factuur moest zetten. Ik heb ook veel gratis gewerkt, omdat vrijwilligerswerk deel uitmaakt van mijn leven. Maar dan vervaagt de grens heel snel, omdat je als zelfstandige je eigen baas bent. Er is niemand die zegt dat er iets niet klopt.
Ik had ook geen netwerk van ondernemers om hulp aan te vragen. Ik ben daar trouwens heel slecht in omdat ik het zelf graag oplos. Ik had natuurlijk mijn vrienden, maar zij zijn geen ondernemers.”

WAS JOUW MAROKKAANSE ROOTS WEL EENS EEN HINDERNIS?

“Ja, dat gebeurt af en toe. Je wordt dan onderschat en sommige mensen kijken echt neer op je.
Vooral als je dan ook nog eens een vrouw bent. Ik probeer het te relativeren en gewoon door te gaan.”