Ontmoet ONZE ambassadeur: Mimi Lamote

Mimi Lamote

CEO

Mayerline

“DE BESTE STUURLUI STAAN AAN WAL!”

Tip 1:
Bij falen spelen er vaak ook externe factoren, je hoeft niet alle schuld op jou te nemen

Tip 2:
Luister naar mensen met ervaring, zij geven de waardevolste tips.

Tip 3:
Communiceer duidelijk en tijdig met je aandeelhouders en bestuur

“WANNEER IEMAND FAALT SPELEN ER VAAK OOK EXTERNE FACTOREN”, ONDERVOND TOPMANAGER MIMI LAMOTE. AL GEEFT DE CEO VAN HET BRUSSSELSE MODEMERKT MAYERLINE GRIF TOE DAT HAAR MISSTAPPEN VAN HAAR EEN BETERE MANAGER MAAKTEN.

U BEKLEEDDE DE VOORBIJE JAREN TOPFUNCTIES BIJ ONDER ANDER C&A, SCF (E5 MODE) EN BEAULIEU. HOEWEL U VAAK GEPREZEN WERD, WAS NIET ELKE SAMENWERKING EVEN SUCCESVOL.

“Ik ben altijd leidinggevende geweest in een bedrijf van iemand anders, en nam dus risico’s met het geld van de investeerders of van de eigenaars. De emoties die je daarbij doormaakt, zijn volgens mij dezelfde als wanneer je voor je eigen bedrijf werkt. Wanneer het de verkeerde richting uitgaat, speel je immers met de jobs van je werknemers, dat is een erg zware verantwoordelijkheid.”

“Het klopt dat ik weleens gebotst ben met zo’n eigenaar. Je formuleert samen met je team een goede strategie, je werkt daar maanden aan en je baseert je op heel wat research, en toch ziet de raad van bestuur ze niet zitten en wordt je teruggefloten.”

“Op zo’n moment voel je je slecht en laat je je tranen de vrije loop. Je weet dat de samenwerking stopt, en dat je je team in de steek moet laten. Dat voelt als een mislukking, daar moeten we niet flauw over doen.”

WAT LEER JE UIT DERGELIJKE MOMENTEN?

“Eén van de dingen die ik geleerd heb, is dat wanneer je faalt, er vaak ook externe factoren spelen. Je hebt niet altijd alles in de hand, het ligt meestal niet enkel aan jezelf. Het is belangrijk dat je dat leert inzien.”

“Ik heb de dingen ook op een andere manier leren aanpakken. Zo communiceer ik bijvoorbeeld veel sneller over de richting waarin we uitgaan, en praat ik veel vaker met de echte beslissing-nemers.”

“Wat ik ook geleerd hebben, is dat je vaak te maken krijgt met collega’s die je proberen neer te halen. Mensen die nog nooit in jouw positie verkeerd hebben, die nooit leiding gegeven hebben of die nooit resultaten hebben moeten neerzetten. Maar intussen proberen ze je wel op alle mogelijke manieren tegen te werken.”

WELKE BOODSCHAP WIL JE MEEGEVEN AAN ONZE LEZERS?

“Mijn vader was zeeloods en zei altijd dat de beste stuurlui aan wal staan. Je luistert best naar mensen die het al eens meegemaakt hebben, naar collega’s met ervaring. Het zijn zij die je de beste tips kunnen geven.”

“Ik heb ook ondervonden dat je maar kan leren door fouten te maken. Je hebt misstappen nodig om een betere manager te worden, en om jezelf beter te leren kennen. Je leert beseffen wat je energie geeft, wat je graag doet. Ik krijg energie van samen een doel na te streven. Van samen succesvol te zijn en de moeilijke momenten het hoofd te bieden.”