Ontmoet ONZE ambassadeur: Mark Willems

Mark Willems

Jellow

90% VAN ONZE TIJD GING NAAR GELD ZOEKEN IN PLAATS VAN DE BUSINESS TE LATEN GROEIEN

Tip 1:
Steun van familie en vrienden is doorslaggevend

Tip 2:
Voorzie voldoende kapitaal vanaf de start

Tip 3:
Zonder doorzettingsvermogen heeft het geen zin om te beginnen

TJSING GING HET HORECALANDSCHAP GRONDIG VERANDEREN. DE AMBITIES VAN DE STARTUPS WAREN TORENHOOG, MAAR DE FINANCIERING BLEEF HELAAS UIT. CEO MARK WILLEMS PRAAT OPENHARTIG OVER DE ROLLERCOASTER WAAROP HIJ ZAT TIJDENS DE VIJF JAAR DAT HIJ AAN HET ROER STOND VAN TSJING.

“Tsjing was een app waarmee klanten van horecazaken of bezoekers van evenementen met hun eigen smartphone drankjes konden bestellen en die vervolgens konden ophalen aan de bar”, steekt CEO Mark Willems van wal. “De opstart van Tsjing verliep zeer vlot en alle mogelijke stakeholders waren laaiend enthousiast.
Het vinden van kapitaal bleek iets moeilijker te zijn. Blijkbaar is alleen een idee hebben niet voldoende, investeerders wilden eerst zien of wij als team wel in staat waren om zoiets als Tsjing te realiseren.”

SPAARGELD

Mark en zijn vennoot lieten zich niet uit het lood slaan en besloten samen om al hun spaargeld in de app te investeren. “Dat is pure adrenaline. Mijn spaarcenten waren op, maar het moment dat iemand voor de eerste keer je app gebruikt, begin je te zweven”, zegt hij. Al bleef de CEO met beide voeten op de grond staan. Doordat hij en zijn team in het begin niet genoeg kapitaal vonden, was er al snel sprake van een geld tekort. Daarnaast voelde Mark de hete adem van een Schotse concurrent in zijn nek en werd de witte kassa ingevoerd. “Het was heel pijnlijk, zowel voor mij persoonlijk als mijn team”, zegt Mark. “Al onze klanten waren tevreden, maar onze groei werd door het gebrek aan kapitaal afgeremd.” Samen met de aandeelhouders besloot Mark om ermee op te houden. “Het moment dat we het slechte nieuws moesten brengen aan onze mensen was echt verschrikkelijk.” Na het faillissement van Tsjing nam Mark even wat tijd voor zichzelf. “Tsjing was ons leven en onze toekomst. We hebben onszelf de kans gegeven om te herbronnen zodat we konden nadenken over de volgende stap in ons leven.”