Ontmoet ONZE ambassadeur: Jennifer Elliot

Jennifer Elliot

Elliot & Ostrich

NIET ALLEEN HAD IK MAANDEN VOOR NIETS GEWERKT, MAAR IK MOEST VOORAL EEN VRIENDIN/BUSINESS PARTNER TELEURSTELLEN

Tip 1:
BLIJF TROUW AAN JEZELF, NEEM DE TIJD OM TE BEGRIJPEN WIE JE BENT

Tip 2:
ALS HET NIET GOED VOELT TREK JE ER DE STEKKER BETER NIET TE LAAT UIT

Tip 3:
PROBEER VOORAL DE KRACHT IN JEZELF TE VINDEN

JENNIFER ELLIOT IS JUWELENONTWERPSTER. ZE ZIT GRAAG SAMEN MET HAAR KLANTEN OM EEN PERSOONLIJKE AANPAK MOGELIJK TE MAKEN. JENNIFER CREËERT JUWELEN OM BETEKENISVOLLE MOMENTEN IN HET LEVEN VAN HAAR KLANTEN TE VIEREN. HET GING NIET IN EEN RECHTE LIJN OM HAAR ZAAK OP TE STARTEN.

JE LEGDE AL EEN FLINK TRAJECT AF. HOE VERLIEP DAT?

“Ik studeerde rechten en werkte zeven jaar voor een internationaal bedrijf. Het was een fijne periode, maar ik wou zelf ondernemer worden. Mijn echtgenoot en ik beslisten om de sprong naar Kenya te maken. Ik werd geboren in Zuid-Afrika en groeide op in Botswana, dus er was zeker een affiniteit met het continent. Mijn ambitie was om Afrikaans-Europese handtassen te maken. Dat wou ik samen doen met een vriendin die ik in Mombasa had leren kennen.”

WAT GING ER MIS?

“We bezochten lederfabrieken, ontwierpen prototypes, schreven een business plan. Gaandeweg realiseerde ik me dat ik niet in Afrika met een eigen zaak wou beginnen. Dat was een keiharde beslissing omdat ik een vriendin teleurstelde. Maar als je jezelf teveel pusht in een verkeerde richting, kan het foutlopen.”