Ontmoet ONZE ambassadeur: Gery Pollet

Gery Pollet

Sensinxs

OP HET MOMENT DAT IETS FAALT IS HET OPMERKELIJK HOE SNEL JE NETWERK OPDROOGT

Tip 1:
DURF DROMEN, MAAR BLIJF REALISTISCH

Tip 2:
VERTROUW OP JE INTUÏTIE

Tip 3:
ERKEN JE EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID

OP Z’N VIJFTIGSTE KAN GERY POLLET AL TERUGBLIKKEN OP EEN PRACHTIGE CARRIÈRE. HIJ HIELP BIJ HET OPSTARTEN VAN MEER DAN TIEN SUCCESVOLLE BEDRIJVEN IN DE IT-SECTOR, MAAR ZELFS EEN INTERNETPIONIER ALS HEM KENDE ONDER WEG DE NODIGE TEGENSLAGEN.

BEN JE OOIT FAILLIET GEGAAN?

Gery Pollet: “Nooit volledig, maar mijn twee laatste avonturen zijn wel faliekant afgelopen. Het bekendste is Zapfi, een platform om gratis internet aan te bieden. We hadden al twee miljoen gebruikers, waren actief in tien verschillende landen en hadden 15 miljoen euro opgehaald aan kapitaal. Ondanks dat alles hebben we toch de boeken moeten toedoen.”

WAAR LIEP HET FOUT?

“Ik denk grotendeels hoogmoed. Je hebt al die keren succesvol een bedrijf op de markt gebracht dat je denkt: ‘het zal wel lukken’. Anderzijds zit je ook op den duur in een gouden kooi. We waren zo gefocust op het vergaren van de middelen dat we vergaten na te gaan of we wel over het juiste business model beschikten.

We hielden te weinig rekening met de inkomstenstroom en dan is op een bepaald moment het geld op. Investeerders zijn dan niet meer bereid om nog verder geld erin te pompen, moet je mensen buiten zetten én is het einde verhaal. Dat vreet aan je zelfvertrouwen.”