Ontmoet ONZE ambassadeur: Bouchra Hashassi

Bouchra Hashassi

Washville

IK SCHAAMDE ME ZO DIEP DAT IK NIET VERTELDE DAT IK EEN ONDERNEMING HAD

Tip 1:
Leg je eigen betaaltermijnen op

Tip 2:
Zoek een juist netwerk, jouw netwerk

Tip 3:
Vind je juiste partij om je belangen te behartigen

ONDERNEEMSTER BOUCHRA HASHASSI BAAT EEN SUCCESVOLLE TRUCKWASSERIJ UIT IN DE HAVEN VAN ANTWERPEN. VORIG JAAR RONDDE ZE MET WASHVILLE DE KAAP VAN 50.000 WASBEURTEN, MAAR ZE BOTSTE ONDERWEG OOK OP DE NODIGE OBSTAKELS.

WELK VLAK ONDERVOND JE DE MEESTE MOEILIJKHEDEN?

Bouchra Hashassi: “In het begin ging niks vanzelf, maar de grootste uitdaging voor ons was de cashflow onder controle te krijgen. Geld kwam vaak te traag binnen, terwijl er facturen betaald moesten worden. De trucksector is een specifieke markt, en onze klanten hebben procedures die gevolgd moeten worden vooraleer ze betalen. Daardoor hadden we heel lange betaaltermijnen en zit je snel door je reserves heen.

BIJ WIE KON JE TERECHT VOOR ADVIES?

“Het probleem bij mij was dat ik uit een arbeidersgezin kom, en geen andere ondernemers kende aan wie ik om raad kon vragen. Iedere mentor die ik wel had, was aan minimum 75 euro per uur.”

ZIJN ER MOMENTEN GEWEEST WAAROP JE DACHT: DIT LOOPT FOUT?

“Ja. Op een bepaald moment hebben we beroep moeten doen op de WCO (wet op de continuïteit van de onderneming). Ik schaamde me zo diep, zelfs in die mate dat ik mensen niet durfde vertellen dat ik een onderneming had. Ik zei gewoon: ‘ik werk in een truckwash’.”