EEN SET VERLIEZEN EN OPNIEUW SCOREN!

CHECK DE AFTER MOVIE EN DE FOTO’S VAN DE FAILING FORWARD CONFERENTIE VAN 9 MEI 2019!

Sterke persoonlijkheden, straffe verhalen en massa’s inspiratie!
Dank aan de boeiende sprekers en workshop gevers en aan alle enthousiaste deelnemers.
We hopen jullie talrijk te verwelkomen op onze volgende faalfolies en conferenties.

Keynotes & panelleden

Op haar 19de begon Eva Daeleman voor MNM te werken, twee jaar later schoot haar televisiecarrière uit de startblokken. Ze had alles om gelukkig te zijn. Maar zo eenvoudig bleek het niet te gaan. Ze belandde in een burn-out, haar leven zag er zwarter dan zwart uit. Het werd een omslagpunt om de zaken anders aan te pakken. Dat ging niet vanzelf, maar vele blauwe plekken, huilbuien en littekens later is er een andere Eva. Ze is nu actief als yoga-lerares, bewustzijnscoach, reiki-master, ondernemer.

We leven in boeiende maar slopende tijden. Alles gaat snel, sneller, snelst … Hoe blijven we overeind in die ratrace? Hoe voel je je toch krachtig, doortastend en energiek op die sneltrein met dagelijkse beslommeringen? In welke mate zijn ondernemers echt baas over eigen tijd en denken ze daar voldoende over na?

Eva Daeleman vertelt hoe je door een aantal aanpassingen in je leven, in je gewoontes, in je denken genoeg energie kan vinden om overeind te blijven. Eva Daeleman vertelt openhartig ze hoe zij haar burn-out beleefde: een aangrijpend verhaal over veerkracht, kwetsbaarheid, bijleren en vooral: leren om voor jezelf te zorgen.

Passie en visie is wat Wim Ballieu kenmerkt als ondernemer.

Naast ondernemer, is Wim kok in hart en nieren. Op zijn 18derichtte hij een traiteurzaak op, die snel naam maakte bij het establishment. Op de vooravond van de financiële crisis heeft hij zijn zaak halsoverkop verkocht. Daarna keerde hij met de oprichting van Balls & Glory terug naar zijn roots: van zelf varkens kweken tot restaurantbezoek mogelijk maken voor een breed publiek. Balls & Glory serveert artisanale gehakt- of vegetarische ballen van eerlijke origine. Hiermee werd hij pionier in de ‘fast casual’ markt. Zijn scherpe visie helpt hem om mede de “next steps” in de markt te definiëren.

Wat gestart is als een popup restaurant, is intussen geëvolueerd naar een bekend merk met vestigingen in verschillende Vlaamse steden. Maar daar blijft het niet bij! Wim deelt hoe hij omgaat met groei en internationale expansie van Balls & Glory. Inclusief de obstakels die hij op zijn weg tegenkomt. Je moet je alle dagen bewust zijn dat wat je wil realiseren door veel factoren kan worden tegengewerkt: de markt, de omgeving, je eigen gemoedstoestand of brute pech.

Alexander Van Laer begon zijn carrière als strategie consultant. Snel gaf hij zijn corporate job op om FLAVR mede op te richten, een platform dat hobykoks en hongerige buren met elkaar in contact brengt. FLAVR heeft een venture capitalist en een business angel weten te overtuigen om zijn opstart te financieren. Maar het concept bleek achteraf gezien onvoldoende met de markt gevalideerd. Een tweedelige markplaats vergt bovendien heel wat marketing. Het mislukken van een volgende financieringsronde heeft dan ook FLAVR de genadeslag gegeven.

Gesterkt met de lessen die hij uit dit eerste ondernemersavontuur heeft geleerd, heeft Alexander een nieuwe, tweede stap gezet in de “sharing economy”. Poppy wil met zijn platform van 350 deelwagens de mobiliteit in Antwerpen in een nieuwe richting stuwen. Het is intussen een referentie geworden in de mobiliteitsmarkt. Op één jaar kan Poppy met indrukwekkende cijfers uitpakken: meer dan 20.000 klanten, meer dan 2,5 miljoen gereden kilometers en meer dan 230 ton CO2 uitgespaard. Poppy kondigde recent de acquisitie van Zipcar in Brussel aan.

Alexander heeft de International Accelerator SXSW2016 FastPitch Competition gewonnen en is genomineerd als Jong Antwerps Ondernemer van het Jaar 2019

MODERATOR Suyin Aerts besloot na een carrière als professioneel balletdanseres en als actrice en presentatrice voor de Belgische televisie en enkele jaren in de mode-industrie,  zich aan te sluiten in het bedrijf van haar levenspartner X-Treme. Ze combineert nu haar professionele leven als ondernemer met een freelance carrière als meertalige presentator en journalist voor televisie (Kanaal Z/Canal Z) en moderator op evenementen.

In 2012 werd ze bekroond met de Talent Award van Vrouwen in Marketing en Communicatie.  In 2016 won ze de prijs van netwerker van het jaar in België.

Met een Master in Industrieel Bedrijfsbeleid, verschillende Marketinglessen en een recente graad in Internationale Handel bij de Internationale Kamer van Koophandel, blijft Suyin graag haar visie en kennis verbreden, groeien en creatief en innovatief blijven.  Ze in verschillende businessclubs en is ze ook voorzitter van Artemis Brussel, een netwerk voor actieve vrouwen in Brussel.

Haar motto : ….” om de juiste antwoorden te krijgen is het essentieel om de juiste vragen te stellen”.

Partners

Waarom uw steun essentieel is

Wilt u ook, samen met duizenden andere Vlamingen, mee het taboe op falend ondernemerschap doorbreken? Vindt u ook dat we veel meer respect moeten tonen voor ondernemers die dag in dag uit risico’s nemen en daardoor soms falen? Bent u ervan overtuigd dat we ondernemers de kans moeten geven om uit het dal te kruipen en opnieuw recht te veren?

Ik onderteken het manifest!